U2be
The Belgian U2 Experience

U2BE: “Nothing like the real thing … but we like to be second best!

“U2be – The Belgian U2 Experience” is een ervaren U2 Tribute Band. U2be brengt op verbazingwekkend precieze manier zowel de oudere hits als nieuwer werk met passie en respect voor het origineel uit Ierland. 
Met alle hits uit ongeveer 40 (!) jaar U2 geschiedenis op hun playlist, zijn ze er zeker van dat ze een zeer breed publiek aanspreken met hun non-stop wervelende shows: Where the streets have no name, Pride, Vertigo, Beautiful day, Elevation, I will follow, Sunday bloody Sunday, New Years’ day, With or without you, One…

Met veel oog voor detail ontrafelden ze de typerende “wall of sound” en reconstrueerden ze die met de typische en zeer herkenbare klanken, het gebruik van samples/intro’ zoals gebracht door “U2” zelf. Daarnaast werd ook de focus gelegd op het visuele aspect: looks & moves on stage, identieke instrumenten, video-animatie (synchroon met de muziek… een technisch hoogstandje!). Dit allemaal om de toeschouwers nog meer te laten opgaan in de show.

U2be … a band with a (hi)story

“The Belgian U2 Experience” is eind 2011 opgericht door gitarist Franky Aneca en bestaat uit muzikanten uit West- & Oost-Vlaanderen. Vanaf 2012 hebben een mooi “palmares” verzameld in Vlaanderen, Wallonië en Nederland.

Nick Beernaert is zanger ‘Bono’ bij U2be. Nick heeft meer dan 25 jaar podiumervaring en bewees in o.a. TV-programma’s als The Voice (2012 en 2019), X-factor een paar stevige stembanden te hebben.  Met de ervaring en kennis opgebouwd sinds 2011 en de gedreven frontman Nick is U2be een schot in de roos en zijn ze zonder enige twijfel één van de meest authentieke en gewaardeerde U2 tribute bands van Europa.

All Rights Reserved © EW-Bookings 2024

Site build by Box Media Group