A Nite With Amy
Amy Winhouse Tribute

Amy Winehouse. Cultuuricoon, wereldartiest, baanbreker voor tal van soul-, funk- en R&B-artiesten. Haar opmerkelijke passage als ietwat onconventionele popdiva werd veel te vroeg beëindigd in 2011 toen ze op 27-jarige leeftijd overleed. De stempel die ze op de muziekindustrie drukte blijft hoe dan ook voelbaar. Adele, Duffy, Florence + the Machine, … . Amy was voor hen wat Nirvana was voor grunge en punkrock.

A Nite With Amy brengt deze legende weer tot leven op het podium. Geen eenvoudige opgave. Om de stem en presence van Amy te doen leven moet je uit het juiste hout gesneden zijn. Oekraïense zangeres Julia Kolovertnykh komt akelig dicht bij het origineel en laat je voelen hoe het was om een live-performance van Amy bij te wonen.

Julia is zangeres, muzikant en songwriter. Ze volgde als 17-jarige een opleiding jazz aan het College of Arts and Culture in haar thuisstad Odessa. Ze houdt van verschillende muziekstijlen waaronder jazz, reggae, trip hop, R&B, blues en pop die haar het meest aanspreken. De muziek en het cultuurimago van Amy had een diepe impact op Julia’s eigen ontwikkeling als muzikant.

Al snel werd het voor haar duidelijk dat ze een tribute aan Amy wou brengen. Eerst in Oekraïne, daarna in België en Nederland. Ze wordt hiervoor bijgestaan door een zeskoppige band van Vlaamse rasmuzikanten. Jamie De Boel (piano/keys), Henk De Lose (trompet), Xavier Saget (sax), Gert Motmans (gitaar), Dries Van Der Werf (bas) en Gert Hermans (drums) creëren de sound waarop Julia kan bouwen en Amy weer tot leven kan brengen.

A Nite With Amy dompelt je onder in de wereld van Amy Winehouse en brengt een mix van opzwepende, breekbare, dansbare nummers uit het rijke repertoire dat werd opgebouwd door een opmerkelijk artiest die veel te vroeg van ons heen gegaan is. Een publiek dat danst, zingt of zichtbaar stil geniet is wat Julia en haar band drijft om er elke keer weer voor te gaan.

All Rights Reserved © EW-Bookings 2024

Created by Exxion Design