5150
Van Halen Tribute

Van Halen Tribute Band “5150” – All Hail To The King!

Sinds het uitbrengen van hun eerste album heeft de band Van Halen, zo genoemd naar de broertjes Eddie (gitaar) en Alex (drums) van Halen, aan de top van de internationale classic rock scene gestaan.

Ondanks enkele bezettingswisselingen mag de band zich tot op de dag van vandaag in een ongekende populariteit verheugen.
Voor Nederlandse fans is het extra interessant om te weten dat de familie Van Halen afkomstig is uit Nijmegen. De beide broers zijn opgegroeid in de Verenigde Staten.

Onlangs werd Eddie “King Edward” van Halen wederom verkozen tot Beste Rockgitarist Aller Tijden. Gitaristen overal ter wereld raken nog altijd geïnspireerd door Eddie’s unieke sound, riffs en solo’s en willen dan ook zijn gitaarspel en techniek imiteren. Zo ook de West-Brabantse gitaristen Conrad Hultermans en Sebas Honing.
Beiden zijn actief in totaal uiteenlopende en soms zelfs tegengestelde takken van muzikale sport, maar ze vonden elkaar in hun bewondering voor “King” Eddie. Samen kwamen ze op het idee om deze bewondering op het podium tot uiting te brengen.

Ze vonden al snel medestanders in Frank Dries (basgitaar), Stefan Maas (drums) en Stan Verbraak (zang). Van Halen Tribute Band “5150” was geboren.
Omdat Conrad en Sebas niet voor elkaar onderdoen en elkaar steeds afwisselen en aanvullen, is 5150 in staat om de originele sound van vooral de eerste Van Halen albums zeer goed te benaderen. Het repertoire van 5150 is dan ook voornamelijk gebaseerd op het vroegere werk van de band, maar er worden ook uitstapjes gemaakt naar latere albums.
“Waarom de bandnaam 5150?” Ach, het helpt wel als je prettig gestoord bent.

All Rights Reserved © EW-Bookings 2024

Created by Exxion Design